Praktyczne urządzenia do lokalu gastronomicznego – TOP 3

Zastanawiasz się, jakie urządzenia i sprzęty ułatwią Ci pracę w restauracji lub innym lokalu gastronomicznym? Poniżej prezentujemy wybrane z nich, dzięki którym zespół kuchenny będzie szybszy i wydajniejszy. Oto TOP 3 praktycznych urządzeń niezbędnych w branży gastronomicznej.

Przygotowywanie potraw czy też obróbka produktów niezbędnych do przyrządzenia różnych dań wymaga czasu i wysiłku. W pracy w kuchni liczy się jednak szybkość, więc warto zaoszczędzić energię i cenne minuty, wykorzystując rozmaite sprzęty i urządzenia. Jakie? Oto nasz TOP 5 – m.in. miesiarka gastronomiczna, krajalnica itd.

Miesiarka gastronomiczna

Wytrzymała i wydajna miesiarka gastronomiczna to ważny element wyposażenia lokalu gastronomicznego. Sprzęt ma szerokie zastosowanie w różnych lokalach gastronomicznych i sprawdzi się np. podczas wyrabiania ciasta na pizzę, pierogi itd. W sklepach dostępne są modele o różnych możliwościach i pojemności, ale wszystkie są solidnie wykonane, masywniejsze i większe od domowych.

Ciasto wyrabiane ręcznie wymaga dużo więcej pracy, dlatego w nowoczesnych kuchniach do wyrabiania ciasta służą różne urządzenia – jednym z najpopularniejszych są właśnie miesiarki gastronomiczne.

Krajalnice gastronomiczne

Miesiarki nie są jedynymi przydatnymi urządzeniami. Krojenie chleba, wędlin i sera nożem w lokalach gastronomicznych czy firmach cateringowych się nie sprawdzi. Lepiej zainwestować w wydajną krajalnicę gastronomiczną – występują tradycyjne krajalnice oraz specjalistyczne, m.in. do kiełbasek, twardych warzyw czy makaronu. Solidność, wysoka jakość wykonania i funkcjonalność to cechy wyróżniające dobrej jakości krajalnice, które spełnią oczekiwania nawet wymagających klientów.

Wilk do mięsa

Dużą popularnością cieszą się potrawy z mielonego mięsa – zarówno w kuchni polskiej, jak i na przykład włoskiej. Jako wyposażenie restauracji, barów, stołówek czy innych lokali gastronomicznych sprawdzi się też wilk służący do mielenia mięsa. Występują w różnych wariantach – do profesjonalnego użycia warto wybrać wydajną i szybką maszynkę elektryczną. Zapewnia ona wysoką jakość, bezpieczeństwo, komfort i wygodę podczas codziennego użytkowania.

Urządzeń niezbędnych w lokalu gastronomicznym jest wiele, ale należy dobierać je stosownie do potrzeb i charakteru miejsca. Szeroki asortyment urządzeń do gastronomii, m.in. miesiarki, blendery, grille itd., sprawia, że można zdecydowanie przyspieszyć i ułatwić pracę kucharzy.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here